Pahoittelut huonoista kuvista, en ehtinyt ottamaan kunnon kuvia kaiken tohinan ohessa :)
Appelsiini-suklaapalat
pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
200g voisulaa
3 tl leivinjauhetta
2 dl itse puristettua appelsiinimehua
2 appelsiinin kuori raastettuna
2 tl vaniljasokeria
5 rkl leivontakaakaojauhetta
kuorrute:
3/4-1 iso paketti tomusokeria
100g maito/tummaasuklaata
50g voisulaa
2 appelsiinin kuori raastettuna
4 rkl leivontakaakaojauhetta
1,5-2 dl itsepuristettua appelsiinimehua
- Yhdistä pohjassa kuivat aineet keskenään.
- Toisessa kulhossa vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon appelsiinin kuori.
- Lisää kuivia aineita vaahtoon siivilän läpi vuorotellen appelsiininmehun kanssa. Sekoita nuolijalla varovasti.
- Lisää lopussa voisula ja sekoita hyvin sekaisin.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia
- Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä.
- Kun pohja on jäähtynyt hyvin tee kuorrute.
- Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhesekaisin.
- Sulata suklaa mikrossa varovasti. Lisää sekaan voisula. Yhdistä appelsiinimehu ja appelsiinin kuoret seokseen.
- Lisää nestemäistä seosta tomusokeri/kaakaoon vähitellen kunnes saat sopivan koostumuksen. Sopiva koostumus on tarpeeksi paksua, mutta sopivan löysää että sen voi kaataa pohjan päälle ja se pysyy paikoillaan.
- Kaada kuorrute pohjan päälle. Sen pitäisi levittyä itsekseen jokaiseen kohtaan, mutta voit lusikalla/veitsellä varmistaa, että kuorrutetta on jokaisessa kulmassakin.
- Ripottele nonparelleja appelsiini-suklaapalojen päälle vielä kun kuorrute on kosteaa.
- Anna kuorrutteen kovettua tunnin verran. Sen jälkeen appelsiini-suklaapalat ovat herkuteltavissa :)
Koemaistajia oli 9 ja kaikilta tuli puoltava ääni. Maistuu niin lapsille ja aikuisillekin. Jotain hieman erilaista tarjottavaa :)
Appelsiini ja suklaa todellakin toimii. Hyvää vaihtelua mokkapaloille.:)
VastaaPoista