sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Appelsiini-suklaapalat

Appelsiini-suklaa on yksi lempi makupareistani. Ne maut sopivat todella hyvin yhteen. Fazerina onkin lempisuklaatani ja Englannissa asuessani Terry's Chocolate Orange. Olen joskus vuosia sitten kehittänyt reseptin mokkapaloista joissa makuna ei olekaan kahvi vaan appelsiini ja suklaa. Ne toimivat ihan käsittämättömän hyvin! Kaikki rakastavat mokkapaloja ja jos appelsiini ja suklaa iskee yhdessä ovat nämäkin takuu varma hitti :) 
Pahoittelut huonoista kuvista, en ehtinyt ottamaan kunnon kuvia kaiken tohinan ohessa :)




Appelsiini-suklaapalat

pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
200g voisulaa
3 tl leivinjauhetta
2 dl itse puristettua appelsiinimehua
2 appelsiinin kuori raastettuna
2 tl vaniljasokeria
5 rkl leivontakaakaojauhetta

kuorrute:
3/4-1 iso paketti tomusokeria
100g maito/tummaasuklaata
50g voisulaa
2 appelsiinin kuori raastettuna
4 rkl leivontakaakaojauhetta
1,5-2 dl itsepuristettua appelsiinimehua


  • Yhdistä pohjassa kuivat aineet keskenään.
  • Toisessa kulhossa vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Lisää vaahtoon appelsiinin kuori.
  • Lisää kuivia aineita vaahtoon siivilän läpi vuorotellen appelsiininmehun kanssa. Sekoita nuolijalla varovasti.
  • Lisää lopussa voisula ja sekoita hyvin sekaisin.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia
  • Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä.

  • Kun pohja on jäähtynyt hyvin tee kuorrute.
  • Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhesekaisin.
  • Sulata suklaa mikrossa varovasti. Lisää sekaan voisula. Yhdistä appelsiinimehu ja appelsiinin kuoret seokseen.
  • Lisää nestemäistä seosta tomusokeri/kaakaoon vähitellen kunnes saat sopivan koostumuksen. Sopiva koostumus on tarpeeksi paksua, mutta sopivan löysää että sen voi kaataa pohjan päälle ja se pysyy paikoillaan.
  • Kaada kuorrute pohjan päälle. Sen pitäisi levittyä itsekseen jokaiseen kohtaan, mutta voit lusikalla/veitsellä varmistaa, että kuorrutetta on jokaisessa kulmassakin.
  • Ripottele nonparelleja appelsiini-suklaapalojen päälle vielä kun kuorrute on kosteaa.
  • Anna kuorrutteen kovettua tunnin verran. Sen jälkeen appelsiini-suklaapalat ovat herkuteltavissa :)


Koemaistajia oli  9 ja kaikilta tuli puoltava ääni. Maistuu niin lapsille ja aikuisillekin. Jotain hieman erilaista tarjottavaa :) 



1 kommentti:

  1. Appelsiini ja suklaa todellakin toimii. Hyvää vaihtelua mokkapaloille.:)

    VastaaPoista