sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Mutakakku

Mutakakku on valloittanut suomalaisten sydämet ja on yksi suosituimmista leivonnaisista. Monessa kahvilassa mutakakku on myydyin tuote. Pakasteestakin löytyy mutakakkua valmiina. Netti on pullollaan mutakakun ohjeita ja nyt minäkin kannan korteni kekoon valmistamalla mutakakkua. Tein mutakakkjua erääsen myyntitilaisuuteen ja nämä kakut vietiin minulta käsistä. 5 kakkua meni 10 minuutin sisään ja lopuille jouduin myymään ei-oota mutakakkujen kohdalla! Mutakakku on ihanaa mehevää, tahmaista ja ah niin täydellisen suklaista herkkua!
Ehkä paras asia mutakakussa on kuinka järjettömän helppo se on valmistaa! Tässä onnistuu ihan jokainen :)
Ohjeen mutakakkuun nappasin Kotikokista.
Muista jättää mutakakku reilusti raa'aksi keskeltä, älä missään tapauksessa kypsennä kakkua läpi! Hyvä mutakakku on ihanan tahmea ja mutainen keskeltä :)




Mutakakku (24-25 cm irtopohjavuoka tai paistovuoka)

2 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta (Van Houten)
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
155g margariinia




  • Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetken.
  • Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi.
  • Lisää sekaan kaakao, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita vatkaimella hyvin sekaisin.
  • Lisää lopussa sula margariini joukoon ja sekoita vielä hyvin vatkaimella sekaisin.
  • Kaada mutakakkuseos vuokaan 

  • Paista mutakakkua 175 asteisessa uunissa 13-20 minuuttia niin, että kakku jää tahmeaksi sisältä. Uuneissa on paljon eroja joten tarkkaile kakkua 10 minuutin jälkeen. Meidän kiertoilmauunissa kakku valmistui 15 minuutissa.


Mutakakku on hyvää sellaisenaan, mutta voit tarjota sitä esim. vaniljajäätelön kanssa. Voit tehdä jäätelöä myös ilman jäätelökonetta. Tässä ohje vanhanajan vaniljajäätelöön joka valmistuu kätevästi ilman jäätelökonetta.

Tällä kertaa tarjosin mutakakkua kermavaahdon ja mansikoiden kera. Toimii! :)





2 kommenttia:

  1. Itsekin olen viime aikoina tehnyt useita muttakakkuja, tyttöjen synttäreissä ja muutenkin ja niiden ohjeet ovat tulossa pian blogilleni. Ei yhtään niistä ole tehty kaakaolla ja minulle nyt heti teke mieli kokeilla tämäkin versiota. Raakaaineita löytyy, eikä ole mitään syytä olla tekemättä tätä sunnuntai iltapäivällä ;-)

    VastaaPoista
  2. Tämän mutakakun vaara piilee siinä, että aineita on aina kotona :) tulee tehtyä varmasti liian usein! Aidolla suklaalla tehtynä olisi varmasti jopa parempaa, muttei kaakaollakaan huono tullut :)

    VastaaPoista