Persikkarahka-kääretorttu
3 kananmunaa
1dl sokeria
1 1/4 vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
500g rahkaa
2dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
400g säilykepersikoita
- Aloita pohjasta vaahdottamalla munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun nostaessasi vatkaimia pystyt kirjoittamaan nimesi vaahdon pintaan valuvalla taikinalla ilman, että se katoaa heti näkyvistä.
- Lisää siivilän läpi jauhot ja laivinjauhe.
- Kääntele nuolijalla kaikki jauhot hyvin sekaisin. Älä ole liian kovakourainen sekoittaessasi ettei kaikki ilma katoa taikinasta. Sekoita kuitenkin tarpeeksi hyvin että jauhot varmasti sekoittuvat kaikki.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia kunnes pinta kun kauniin kullanruskea.
- Anna pohjan jäähtyä ennen kuin täytät sen.
- Vaahdota vispikerma ja lisää sekaan rahka ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella edelleenkin, että saat kaikki sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria jos haluat makeamman täytteen.
- Levitä n. 1/3 kerma-rahkaseoksesta kääretorttulevyn päälle.
- Leikkaa säilykepersikat pieniksi kuutioiksi ja ripottele täytteen päälle.
- Kääri torttu rullalle.
- Levitä loppu kerma-rahka kääretortun päälle tasaisesti.
- Raasta pinnalle suklaata ja koristele hopeapalloilla tai muilla nonparelleilla.
Hyvää, maukasta ja nopea valmistaa. Voit käyttää täytteeseen persikan sijasta melkein mitä vain. Vadelmia, mansikoita, mustikoita, päärynää, ananasta...
Juuri sopivat ainekset pääsiäiseksi, mutta maistuuhan tuollainen kääretorttu muulloinkin.:)
VastaaPoistaPersikkarahka on mun tämän hetkinen ihastukseni jota tuuppaan joka väliin :)
Poista