keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Persikkarahka-kääretorttu

Vappuna meillä oli 7 aikuista ja 3 lasta grillaamassa. Jälkkäriäkin tietysti piti olla. Arvelin, että jokainen vetää itsensä niin täyteen ihanilla grilliherkuilla ettei jälkkärin tarvitse olla enää kovin täyttävä. Tämän tein lähinnä hävikki-meiningillä sitä mitä kaapissa on ennen kuin menee pahaksi. Ja oli melko onnistunut hävikkiruoka :) Kermaa, rahkaa ja persikoita kääretortussa. Ei voi olla kuin hyvää :) Idean tähän sain anopilta. Hän tekee Pääsiäisin hyvin samantyylistä kääretorttua säilykeaprikooseista.




Persikkarahka-kääretorttu

3 kananmunaa
1dl sokeria
1 1/4 vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


täyte:

500g rahkaa
2dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
400g säilykepersikoita


  • Aloita pohjasta vaahdottamalla munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun nostaessasi vatkaimia pystyt kirjoittamaan nimesi vaahdon pintaan valuvalla taikinalla ilman, että se katoaa heti näkyvistä.
  • Lisää siivilän läpi jauhot ja laivinjauhe. 
  • Kääntele nuolijalla kaikki jauhot hyvin sekaisin. Älä ole liian kovakourainen sekoittaessasi ettei kaikki ilma katoa taikinasta. Sekoita kuitenkin tarpeeksi hyvin että jauhot varmasti sekoittuvat kaikki.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia kunnes pinta kun kauniin kullanruskea.
  • Anna pohjan jäähtyä ennen kuin täytät sen.



  • Vaahdota vispikerma ja lisää sekaan rahka ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella edelleenkin, että saat kaikki sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria jos haluat makeamman täytteen.
  • Levitä n. 1/3 kerma-rahkaseoksesta kääretorttulevyn päälle.

  • Leikkaa säilykepersikat pieniksi kuutioiksi ja ripottele täytteen päälle.

  • Kääri torttu rullalle.
  • Levitä loppu kerma-rahka kääretortun päälle tasaisesti.
  • Raasta pinnalle suklaata ja koristele hopeapalloilla tai muilla nonparelleilla.
Hyvää, maukasta ja nopea valmistaa. Voit käyttää täytteeseen persikan sijasta melkein mitä vain. Vadelmia, mansikoita, mustikoita, päärynää, ananasta...




2 kommenttia:

  1. Juuri sopivat ainekset pääsiäiseksi, mutta maistuuhan tuollainen kääretorttu muulloinkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persikkarahka on mun tämän hetkinen ihastukseni jota tuuppaan joka väliin :)

      Poista