Vadelma-juustokakku (26cm irtopohjavuoka)
pohja:
300g Digestive keksejä
100g margariinia
täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
250g vadelmia
1 rkl vaniljasokeria
½ dl sokeria
6 liivatelehteä
½ dl vadelmamehua
kiille:
250g vadelmia
3 dl vadelmamehua
5 liivatelehteä
- Valmista ensin pohja. Murskaa Digestivekeksit joko tehosekoittimessa tai laita muovipussiin ja hakkaa kaulimella pieneksi.
- Sulata margariini.
- Laita murut kulhoon ja kaada sulatettu margariini päälle. Sekoita hyvin.
- Kaada seos irtopohjavuokaan ja painele tiiviisti pohjaan kiinni.
- Laita jääkaappiin kovettumaan.
- Valmista täyte seuraavaksi.
- Vaahdota kuohukerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto. Vatkaa hyvin sekaisin.
- Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Sillä välin kuumenna vadelmia mikrossa hieman. Sen jälkeen paseeraa vadelmat lävikön läpi, jotta saat vadelmista kaiken mehun talteen. Kun olet saanut kaiken mehun ja pyreen vadelmista yhdistä se kerma-tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Maistele seosta, jos se kaipaa mielestäsi sokeria lisää sitä tarvittaessa.
- Kuumenna ½ dl vadelmamehua mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan mehuun. Sekoita hyvin.
- Lisää liivatelehtiseos täytteeseen ja vatkaa vielä hyvin sekaisin sähkövatkaimella.
- Kaada täyte pohjan päälle irtoipohjavuokaan ja laita jääkaappiin kiinteytymään ainakin 5h ajaksi.
- Kun täyte on ehtinyt oleentua jääkaapissa ainakin 5h valmista kiille.
- Laita ensin liivatelehdet taas kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Sekoita vadelmat ja vadelmamehu keskenään.
- Kun liivatelehdet ovat olleet 10 minuuttia kylmässä vedessä kuumenna ½ dl vadelmamehua. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita hyvin.
- Lisää liivateseos vadelmien ja mehun sekaan ja sekoita hyvin.
- Kaada seos varovasti juustokakun päälle ja laita jääkaappiin oleentumaan seuraavaan päivään.
- Juustokakut ovat aina parhaimmillaan pari päivää jääkaapissa seisoneena. Joten jos haluat tarjoilla esim lauantaina juustokakkua valmista se jo torstaina, silloin maut ovat tarjoiluhetkellä parhaimmillaan!
Ihana <3
VastaaPoistaKiitos! On ihanaa ja hyvää :)
VastaaPoistaHyvän näkönen kestäiskö pakastaa?
VastaaPoista¨Tein ristiäisiin näitä kaksi joista toinen jäi yli ja itseasiassa meni pakkaseen. Joten kestää hyvinkin pakastaa. Voi olla, että maut jopa paranevat pakastaessa!
VastaaPoistaKiitti valmistujaiset lapsella kuun lopossa ja jotain täytyy tehdä jo pakkaseen etu käteen kaikkea ei voi jättää viime päiviin! :)
VastaaPoistaErittäin hyvä suunnitelma! Hyviä juhlia ja toivottavasti kakku maistuu :)
PoistaNam nam! Ihanaa! Ja muuten, juustokakut ja hyydyket kestävät oikein hyvin pakasteessa :)
VastaaPoistaLaitetaanko tohon juustotäytteeseen myös se vadlmapyre vai pelkkä mehu?
VastaaPoistaItse oon tehnyt parilla eri tavalla. Oon joskus laittanut vadelmat kokonaisina täytteeseen ja joskus paseerannut ja käyttänyt pyreen ja mehun. Riippuu kuinka paljon marjojen siemenet ärsyttävät sinua :)
PoistaKuinka korkea tämä kakku on? Mahtuisiko tuo täyte 24cm vuokaan?
VastaaPoistaMahtuu varmasti :)
PoistaKiitos! :)
Poista