perjantai 23. toukokuuta 2014

Aasialaiset lihapullat

Taas se ikuisuuskysymys : mitä jauhelihasta? Tuntuu, että kaikki on koluttu läpi ja samat reseptit pyörii vuodesta toiseen ringissä. Lihapullia meillä tehdään usein ja varioidaan monessa eri muodossa. Blogiinkin ovat päässeet mm. kreikkalaiset lihapullatitalialaiset lihapullat ja tavalliset lihapullat. Lihapullat ovat kyllä hauskoja siitä, että niitäkin voi varioida todella monella eri tapaa. Eri kulttuureissa on syöty lihapullia jo pitkään vaikka me suomalaiset olemme yrittäneet omia ne omana keksintönämme :) Luulen, että Aasiassakin on syöty lihapullia jo silloin me suomalaiset olemme syöneet raakaa perunaa maasta :)

Aasialaiset mauthan ovat kovasti mieleeni kuten blogia seuraavat tietävät. Jauhelihaa oli ja siitä piti keksiä. Halusin tehdä aasialaisia lihapullia. Käännyt Googlen suuntaan ja napyttelin englanniksi pari hakusanaa. Nappasin ensimmäisen reseptin joka oli heti bingo. Resepti on Gimme Some Oven-sivustolta oleva Saucy Asian Meatballs jota ihan vähän muokkasin vielä. Aivan sairaan hyvää ja niin toimivaa settiä, että meillä tätä tullaan todellakin tekemään usein! Suosittelen kokeilemaan jos perusjauhelihahässäkät tulee jo korvista ulos :)



Aasialaiset lihapullat

400g naudan jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 solo valkosipuli
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä (tai Spice Up inkivääritahnaa)
½ dl kevätsipulinvarsia hienonnettuna
1 tl seesamöljyä
1 kananmuna
2 rkl soijakastiketta


kastike:
1 dl hoisin-kastiketta (Spice Up)
1 tl seesamöljyä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 solo valkosipuli
½ dl kevätsipulinvarsia hienonnettuna
1 rkl soijakastiketta
1 tl chilirouhetta



  • Valmista ensin lihapullat.
  • Raasta valkosipuli ja inkivääri ja leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa, muuten tulee kovia lihapullia.
  • Tee kostein käsin taikinasta lihapullia ja paista ne 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.




  • Sillä välin kun lihapullat paistuvat uunissa valmista kastike.
  • Raasta valkosipuli ja inkivääri ja leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
  • Kun lihapullat ovat valmiita tarjoile lihapullat kastikkeen kanssa. Lisukkeeksi sopii esim. riisi.
  • Nämä lihapullat toimivat loistavasti myös cocktail-paloina. Laita cocktail-tikku lihapulliin, kaada kastiketta päälle ja aseta tarjolle.
  • Niin hyvää! Suosittelut!



Lopuksi vielä tärkeä asia!

Bosnia on minulle rakas paikka, olen matkaillut Bosniassa. Bosniassa on äärettömän kaunista ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Lisäksi maa on saanut kokea paljon julmuutta vuosien saatossa.
Nyt Bosniaa koetellaan taas. Maassa ovat pahimmat tulvat 150 vuoteen. Kokonaisia kyliä on veden alla, ihmiset ovat menettäneet kotinsa, rakkaansa, omaisuutensa ja osa myös henkensä.

AUTETAAN YHDESSÄ BOSNIAA!
Punaisen Ristin kautta voit auttaa Bosniassa hätää kärsiviä ihmisiä.
Pääset tästä KLIK auttamaan Punaisen Ristin kautta Bosniaa.


2 kommenttia:

  1. Oi nam! Joskus oon tehnyt kiinalaisia lihapullia ja ne oli älyttömän hyviä. Täytyy siis ehdottomasti kokeilla näitäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinalaiset lihapullat kuullostaa ihanilta! Suosittelen näitäkin kokeilemaan, hyviä olivat :)

      Poista