torstai 29. toukokuuta 2014

Pekoni-tomaattipiirakka

Pitkästä aikaa tuli tehtyä suolaista piirakkaa. Tämä oli ns. jämäpiirakka koska pekonia oli kaapissa ja se piti käyttää. Suolainen piirakka toimii loistavasti iltapalana. Jokainen saa ottaa sen verran kuin haluaa. Täytteeksi suolaisiin piirakkoihin uppoaa melkein mikä vaan. Itsehän jaksan toitottaa sen pohjan itse tekemisestä. Maku ero on valtava. Ja tässä tilanteessa suosittelen myös oikean voin käyttämistä. Leivonnassa käytän vain voita. Muuten en kovia rasvoja suosi ollenkaan vaan pehmeitä kasvirasvoja. Eikä meillä kolesterolia olekaan :) Mutta voi kuuluu leivontaan koska siitä syntyy osa mausta. Paha ja raaka pohja pilaa mielestäni minkä tahansa hyvinkin piirakan. Kaksi muistisääntöä, oikea voi ja esipaistaminen. Varma menestys!

Piirakkapohjani on yksi Googlen suosituimmista pohjista joten suosittelen todellakin omaa ohjettani. Aivan uskomattoman hyvä. Ohjeen pohjaan löydät tästä. Toimi ohjeiden mukaan ja saat parhaan piirakkapohjan ikinä :)



Pekoni-tomaattipiirakka

pohja:
Suolainen piirakkapohja ohje

täyte:
140g pekonia
½ dl hienonnettua ruohosipulia
2-3 tomaattia
2 dl kevyt kermaa
3 kananmunaa
3 dl vahvaa juustoraastetta
mustaapippuria myllystä
suolaa
ripaus oreganoa



  • Valmista pohja ohjeen mukaan. Muista pakastus ja esipaisto!
  • Paista pekoniviipaleet rapeaksi pannulla tai uunissa. Leikkaa paistetut pekonit saksilla pieniksi paloiksi.
  • Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Lisää sekaan suola, pippuri ja oregano.
  • Lisää pekonit, ruohosipuli ja juustoraaste sekaan.
  • Sekoita hyvin.
  • Kun pohja on esipaistettu kaada täyte sen päälle.
  • Lisää viipaloituja tomaatteja kunnes pinta on peittynyt tomaateista. Rouhi pinnalle hieman mustaapippuria.

  • Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa alaosassa n. 25-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
  • Anna piirakan levähtää ainakin 20 minuuttia ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti