Piirakkapohjani on yksi Googlen suosituimmista pohjista joten suosittelen todellakin omaa ohjettani. Aivan uskomattoman hyvä. Ohjeen pohjaan löydät tästä. Toimi ohjeiden mukaan ja saat parhaan piirakkapohjan ikinä :)
Pekoni-tomaattipiirakka
pohja:
Suolainen piirakkapohja ohje
täyte:
140g pekonia
½ dl hienonnettua ruohosipulia
2-3 tomaattia
2 dl kevyt kermaa
3 kananmunaa
3 dl vahvaa juustoraastetta
mustaapippuria myllystä
suolaa
ripaus oreganoa
- Valmista pohja ohjeen mukaan. Muista pakastus ja esipaisto!
- Paista pekoniviipaleet rapeaksi pannulla tai uunissa. Leikkaa paistetut pekonit saksilla pieniksi paloiksi.
- Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Lisää sekaan suola, pippuri ja oregano.
- Lisää pekonit, ruohosipuli ja juustoraaste sekaan.
- Sekoita hyvin.
- Kun pohja on esipaistettu kaada täyte sen päälle.
- Lisää viipaloituja tomaatteja kunnes pinta on peittynyt tomaateista. Rouhi pinnalle hieman mustaapippuria.
- Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa alaosassa n. 25-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
- Anna piirakan levähtää ainakin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti