lauantai 27. heinäkuuta 2013

Aasialaiset kanavartaat - parasta maailmassa!

Jos jossain osataan grillata se on Aasiassa. Katukeittiöistä saa toinen toistaan herkullisempia grillattuja lihoja ja ravintoloista myös.
Olemme grillailleet kanaa pitkin kesää melkein kerran viikossa. Kutsuin ystäviä syömään ja grillasin mm. kanavartaita. Talvella Aasiaa kiertäessäni osallistuimme Balilla kokkikurssille josta saimme reseptit myös kotiin mukaan. Suunnitellessani marinadia kanavartaille muistelin ihania kana satay-vartaita joita söimme ainakin Singaporessa, Indonesiassa ja Malesiassa. Katsoin kokkikurssin reseptivihkosta hieman ideoita marinadiini.

Tämän marinadin salaisuus piilee mausteissa ja niiden reilussa käyttämisessä. Kanahan on itsessään melko tylsä jos sitä ei mausta mitenkään. Miehenikin totesi, että kyllä aasialainen kana on parasta kun toista kertaa tein näitä vartaita. Uskaltakaa maustaa marinadi reilusti ja lapset syövät tätä ihan varmasti myös.

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!

Marinadiin tulee:
1/2 dl tavallista ruokaöljyä ( ei kannata tuhlata oliiviöljyä tähän)
pienen pieni loraus sesamöljyä
1 tl sambal oelek maustekastiketta ( löytyy melkein kaikista ruokakaupoista suunnilleen sieltä mistä soijatkin)
2 rkl kalakastiketta ( löytyy samasta paikasta kuin soijat)
2 tl sokeria
 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 yksikyntinen valkosipuli eli n. 4-5 kynttä
1 tl jeeraa / juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl kurkumaa

Sekoita kaikki sekaisin.

Hyvä määrä kanaa tähän on n. 750g - 1 kg. Osta aina maustamatonta kanaa ja marinoi se itse, saat paljon parempaa ruokaa siten pienellä vaivalla. Minulla on rintafileitä joten leikkasin ne sopivan kokoisiksi, suunnilleen 2€ kolikon kokoisiksi. Sekoita marinadi kanojen sekaan.





Mielestäni paras tapa marinoida on isossa 4 litran minigrip pussissa. Kaada kanat ja marinadi sinne ja laita jääkaappiin. Marinoi kanoja mielellään yön yli, mutta vähintåään 3h jotta maut varmasti ehtivät tunkeutua lihaan.

Muista liottaa vartaaseen käytettäviä puutikkuja vedessä vähintään 30min ennen käyttöä tai muuten tikku palaa ja kanat eivät ole vartaassa.

Kun kanat ovat marinoituneet tarpeeksi kauan ja on aika grillata seivästä kanat vartaisiin.




Grillaa todella kuumalla grillillä vartaat. Pintaan saa tulla hieman tummuutta koska se tuo grillatunmaun kanaan, mutta ei missään tapauksessa liikaa. Älä yli-grillaa kanaa ikinä, siitä tulee helposti sitkeää kumimaista kamaa. Näiden vartaiden grillaus ottaa n. 3-5 min per puoli.



Tarjoa vartaat esim raikkaan salaatin kera





7 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, tätä ohjetta täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Monta ohjetta jo sinulta napannut ja jokainen toiminut! Nyt lähtee tämä kokeiluun ja ihana kun olet laittanut nuo, että mistä mikin kastike mahdollisesti löytää, alentaa kynnystä lähteä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni ihanasta palautteesta. Kiva, että olet tykännyt resepteistäni :) Tätä voin ehdottomasti suositella, on yksi mun suosikeistani.

      Poista
  3. Minä olen kanssa sun suuri fani.Ainekset ostettu lämpimään perunasalattiin!

    Terkuin Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, mulla on faneja - kiitos Katja! Olet ihana <3 Käyhän kertomassa miten perunasalaatin kanssa kävi, onnistuiko ja tykkäsitkö. Hauskaa Vappua!

      Poista
  4. Tää ohje menee kyllä lukulistalle. Sieltä on kyllä helppo aina etsiä mitä joskus haluaa kokeilla tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Käyhän hihkaisemassa jos jossain vaiheessa päädyit tekemään näitä :)

      Poista