tiistai 5. marraskuuta 2013

Chili con carne burritot - Hävikkiviikko ruokaa

Hävikkiviikko jatkuu blogissa. Suomessa heitetään henkilöä kohden 24 kiloa eli 125 euron arvosta ruokaa roskiin joka vuosi. Tällä viikolla osa postauksistani blogissa antaa vinkkejä miten kierrättä ruokaa ettei se mene hukkaan.

Vinkkejä hävikin estämiseen

- pakasta loput tortillat ja käytä sieltä esim quesadilloihin tai burritoksiin
- tuorejuuston loput jääkaapista voi helposti käyttää esim. melkein mihin tahansa kastikkeeseen, antaa ihanaa makua ja pehmeyttä
- älä heitä roskiin ruoan loppuja vaan pakasta ne. Joskus voi tulla tilanne kun on kova nälkä ja kaapissa ei ole mitään. Silloin saat mikrotettua nopeastikin ruoan
- älä heitä juustonkannikoita roskiin vaan pakasta ne pussissa. Nämä voi hyvin raastaa pizzaan, suolaisiin piirakoihin, lasagneen ym.

Viikon ensimmäinen postaus oli pulled porkin jämistä tehty pizza Viikonloppuna tuli tehtyä chili con carnea kun serkku perheineen oli vierailulla. Tein ison määrän chiliä kerralla kun en ollut varma kuinka nälkäisiä olisivat. Tänään sitten kierrätin chili con carnen loput burritoksiin.
Meillä syödään tortilloja aina välillä ja niitä tortillalättyjäkin jää usein yli, harvoin tulee koko pakettia kahdestaan syötyä. Olen pakastanut loput lätyt ja tänään hyötykäytin nekin.

Juustopalasta jää usein pieni ja ohut liuska josta ei saa höylättyä enää millään viipaletta. Meillä nämä pakastetaan ja käytetään esim. pizzan päälle. Nyt käytin kannikan tähän reseptiin.

Jauheliha-burritot

tortillalättyjä (pakkasesta edellisiltä kerroilta)
chili con carnen loppu
tuorejuuston loppu jääkaapista
sambal oelekia
juuston kannikka raastettuna


Chili con carnesta olenkin tehnyt postauksen aikaisemmin, ohjeen löydät tästä
Sulata pakkasesta tortillalätyt, tai vaihtoehtoisesti osta uusia ja pakasta loput.
Levitä tuorejuustoa koko tortillan päälle
Laita chili con carne keskelle ja viiva sambal oelekia päälle


Taittele reunat keskelle, pysyy hyvin kiinni tuorejuuston ansiostaLaita kaikki burritot vuokaan ja raasta juustoa päälle.Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes juusto on saanut hieman väriä ja sisällys on kuumentunut.
Lopputulos oli aivan ihana. Tortillat olivat rapeita, juusto oli täyteläinen ja tuorejuusto sopi todella hyvin chilin kanssa yhteen pehmentämään poltetta.


2 kommenttia:

 1. Heip!

  Tein eilen kanaburritoja, enkä tätä(-kään) ideaa olisi keksinyt ilman oivallisen mainiota blogiasi. Tuorejuustovinkki oli pop! Päivällisseurueemme kiittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hienoa Tuija, että olen pystynyt antamaan hyviä vinkkejä ruoanlaittoon. Kanaburritoksesi olivat varmasti tosi maukkaita! :) Tsemppiä ruokakokeiluihin :)

   Poista