keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Rice crispy treats - sulatettua vaahtokarkkia ja riisimuroja

Oletteko syöneet rice crispy treatseja? Näitä myydään Kellog'sin omissa pienissä paketeissa ainakin ulkomailla. Suomessa olen yrittänyt etsiä näitä, mutta en ole löytänyt. Englannissa asuessani tuli syötä niitä useinkin. Nyt viime kerrasta on ihan hirrrrrvittävän pitkä aika koska en ole niitä löytänyt mistään. Sitten satuimme eilen katsomaan It's Always Sunny in Philadelphia (loistava sarja :D ) ja siinä jopa Charlie (!!!) oli osannut tehdä niitä itse. Ajattelin, että god damn it, kyllä minäkin :) Google auki ja englanniksi hakusanat laulamaan niin selvisi miten näitä ihania rice crispy treatseja tehdään. Kauppaan mars ja pannu kuumaksi.

Nämä ovat sellainen herkku joka muuten uppoaa lastenjuhliin! Jos olet aikaisemmin tehnyt suklaariisimuroja kovasta kookosrasvasta unohda ne ja tee näitä jatkossa. Venyvät tahmeat riisimuroherkut (rice crispy treatsit) ovat 100% varmuudella lasten mieleen. Ja todellakin myös aikuisten :)
Ohje löytyi Kellog'sin rice crispies-sivulta

Rice crispy treats

3 rkl voita
40 normaalikokoista vaahttokarkkia
1,2 litraa riisimuroja


Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
Lisää vaahtokarkit sekaan ja sekoittele kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet ja seos on tasaista.
Lisää sekaan riisimurot ja sekoita hyvin.Ota iso vuoka (jos haluat pienemmän annoksen puolita aineet) ja voitele öljyllä.
Kaada seos vuokaan ja laita leivinpaperi päälle. Paina voimakkaasti massa tiiviiksi ja tasaiseksi vuokaan.


Anna jähmettyä tunnin verran ja leikkaa annospaloiksi.


Haukkaa ja nauti! Vaahtokarkin ihana maku on tunkeutunut riisimuroihin ja tehnyt siitä venyvän tahmeaa ihanuutta. Tämä on napakymppi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti