sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Musta-valkoinen kukkakakku

Tulipa askarreltua muuten vaan tällainen pieni sydämenmuotoinen kakku. Teki mieli leikkiä sokerimassalla ja kokeilla kaikkia uusia leluja mitä on tullut hankittua :) Kakkujen tekeminen on tosi hauskaa vaikka tuskastelenkin koko luomisprosessin ajan ja en ole tyytyväinen mihinkään. Perfektionistin luonteeni on vain sellainen. Olen kuitenkin tyytynyt kohtalooni, ja oppinut, että vain harjoittelemalla voi oppia. Siksipä tämäkin kakkunen sai alkunsa :)
Leivoin ihan perus sokerikakkupohjan joka oli todella pieni näin pieneen irtopohjavuokaan

1 kananmuna lasiin mitattuna
saman verran sokeria
saman verran jauhoja
1/4 tl leivinjauhetta


Laita kulhoon sokeri ja muna.
Vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, että massa on valkoista. Vanhakansa sanookin, mitä kauemin jaksat vatkata sitä parempi kakusta tulee ja tuo on kyllä ihan totta!
Lisää jauhot sekaan ja kääntele sekaisin. Älä enää sekoita raivokkaasi.
Voitele kakkupohja öljyllä/voilla ja kaada massa sisään.
Paista 175 asteisessa uunissa uunin alaosassa n. 15 min.


Anna kakun jäähtyä ennen kuin leikkaat sen kahtia. Näin pienet kakut kannattaa leikata vain kahtia koska kakku murenee sen verran paljon, että kolmeen osaan leikkaaminen on todella hankalaa.

Täytin kakun ihanalla kirsikkahillolla jota löysin kaupasta ja kermavaahdolla.Kermanvaahdottamisessa käytän aina Flora Vispiä koska se oikeasti vaahtoutuu parhaiten. Paremmin kuin kuohukerma. Lisäksi laitan sekaan vaniljakreemijauhetta 1 rkl yhtä kermapurkkia kohden. Kermasta tulee paksumpaa ja sitä on helpompi pursottaa jos teet kermakakkua.

Päälle tein voikreemin jolla päällystin kakun ennen sokerimassaa jotta sokerimassa pysyy päällä.

30g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vettä

Vatkaa sähkövatkaimella voi notkeaksi ja lisää pikku hiljaa sekaan tomusokeria koko ajan vatkaten sähkövatkaimella. Lopussä lisää vesitilkka. Tämä määrä käy pieneen kakkuun.
Päällystyä kakku ohuelti kreemillä, ei tarvitse olla supertarkka, että sitä on aivan joka paikassa. Kreemin tarkoitus on vaion pitää sokerimassa paikoillaan.
Päällä on valkoista sokerimassaa kaulittuna ohueksi.
Lisäksi päällä on sekä musta, että valkoisia kukkia kukkamuotilla tehtynä mustasta ja valkoisesta sokerimassasta.

Värjätyn sokerimassan käsittely on todella paljon haastavampaa kuin valkoisen massan käsittely. Värjätty massa on paljon kosteampaa ja vaikeammin muotoiltavampaa. Lisäksi se jää kiinni alustaan todella paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti