torstai 7. marraskuuta 2013

Pasta puttanesca - ilotytön pastaa - Hävikki Viikko ruokaa

Kyllä, luit oikein, ilotytön pastaa. Nimi ei ole minun keksimä vaan vanha italialainen ruoka. Puttanesca tarkoittaa juuri sitä itseään ja syy miksi tätä pastaruokaa ilotytön pastaksi kutsutaan on se, että kaikki raaka-aineet ovat tölkissä saatavia ja ilotytön ei tarvitse lähteä edes huoneestaan saadakseen ainekset pasta-ateriaan kun kaikki on säilykkeitä :)

Tämä on aivan loistavaa hävikkiruokaa. Jokaisella on varmasti kaapissa oliivipurkin jämät, karpispurkin jämt, ehkä muutama anjoviskin joskus siellä ja mahdollisesti tomaatteja. Kaikki samaan ruokaan vaan niin hyvä tulee! Tämä on todella nopea valmistaa ja niin hyvää! Alkuperäisessä reseptissä (ilotytön reseptissä) käytetään tölkkitomaatteja, mutta minulla oli tuoreita jotka piti käyttää joten viskasin ne tähän tölkkitomskujen sijaan ja toimi oikein hyvin.

Pasta puttanesca (kahdelle)

haluamasi määrä spagettia kahdelle (meillä käytettään vain täysjyvä pastaa, sopi tähän hyvin)
2 anjovisfilettä
kourallinen oliiveja
2 rkl kapriksia
1 yksikyntinen valkosipuli
1 tl kuivattuja chilihiutleita
3-4 tomaattia
oliiviöljyä
Hienona valkosipuli ja anjovis.

Laita pasta kiehumaan todella hyvin suolattuun veteen. Pastaveden tulisi aina olla yhtä suolaista kuin merivesi. Suosittelen noudattamana tuota neuvoa aina, antaa niin paljon enemmän makua ruokaan.

Kun pasta kiehuu, kuumenna reilu määrä oliiviöljyä paistinpannulla ja laita valkosipuli, anjovis ja chili kuumenemaan pannulle. Anjovis sulaa öljyyn jättäen vain kevyen maun ja suolaisuuden jälkeensä. Paista kunnes valkosipuli on saanut väriä ja anjovis sulanut.Lisää sekaan kaprikset, pienennetyt oliivit ja kuutioitu tomaatti.
Ota kupillinen pastan keitinvettä kattilasta ja lisää puttanesca kastikkeen joukkoon. Keitinvesi on täynnä tärkkelystä pastasta joka saostaa kastiketta hyvin.Laita kansi päälle kastikkeeseen ja keittele 3-4 minuuttia.
Valuta spagetti lävikössä ja kippaa kastikkeen sekaan. Sekoita hyvin ja kaada lautaselle.
Tarjoile parmesanjuuston kera.

Hyvää, nopeata, maistuvaa ja ennen kaikkea todella edullista ja hyvä keino saada purkin pohjat käytettyä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti