keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Illallisella Gordon Ramsayn ravintola Maze Grillissä Lontoossa

Kävin 5 päivän pikavisiitillä Lontoossa siskoni kanssa. Teen postauksen Lontoosta blogiin, mutta tämän postauksen haluan omistaa täysin elämäni parhaimmalle ravintolakokemukselle. Olen Gordon Ramsay fani. Pidän miehestä, hänen tyylistään ja karkeasta kielenkäytöstä. Ymmärrän toki, että mies ei ole kaikkien mieleen ja jotkut pitävät häntä yliarvostettuna ym. Suotakoon jokaiselle oma mielipiteensä, mutta minä diggaan Mr Ramsaytä ja paljon :)

Koska olimme menossa Lontooseen avautui myös mahdollisuus syödä jossain Gordon Ramsayn ravintoloista. Hänellä on useita eri ravintoloita ympäri maailman ja Lontoossakin muutama. Tein pitkään tutkimustyötä kunnes valitsin ravintolan mihin tein varauksen. Valitsin Maze Grill ravintolan joka on lihansyöjän unelma. Kasvissyöjät, älkää vaivautuko menemään :) Ravintola ei ollut liian suuri ja tunnelma oli tarpeeksi intiimi. Ihanan hämyistä ja sopivasti perjantai-iltainen tunnelma ravintolassa.

Ravintolan kyltti ulkona

Yleistunnelmaa ravintolasta


Pöytävarauksemme oli perjantai-illalle klo 20.15. Kun saavuimme ravintolaan n. 10 min aiemmin meidät ohjattiin loungeen jossa otimme mojitot pöytää odotellessamme. Tuo mojito oli muuten elämäni paras mojito ja minä olen juonut ja tehnyt paljon niitä! Ihan uskomaton maku, ja paljon minttua.

Mojito


Yksi asia mikä kiinnitti heti huomioni ravintolassa oli henkilökunnan paljous. Jokaiselle asialle oli oma henkilönsä ja kaikki tervehtivät jokaista asiakasta aina kun kuljimme heidän ohi. Palvelua ei missään vaiheessa tarvinnut odottaa eikä mihinkään kysymykseen vastattu "En tiedä". Pöydällämme oli oma tarjoilija joka teki suositteluja ja otti tilauksemme. Lihapaloja tuotiin kärryllä näytille jotta asiakas tietää mitä hän syö. Heillä oli loistavia lihalaatuja siellä, erikoisempiakin leikkauksia t-luupihvistä charolaishärkään ja chateaubriandiin asti ja kaikkea muuta siltä välillä.

Lihaa tuotiin näytille kun tilasit


Sommelier tuli pöytään erikseen ja toi iPadin jolta saimme valita viinin. Haluan usein kuitenkin testata sommelierin taitoja ja pyysinkin häntä suosittelemaan jotain viiniä joka sopii ruokiimme ja omaan makuumme. Sommelier suosittelikin Australialaista 4 rypäleen Moss Woodin Margaret Riverin alueen Amy's 2011 viiniä joka oli todella maukasta.

Sommelierin suosittelema viinimme

Menu

Alkuun tilasimme suolalla ja schezuan pippurilla maustettua paistettua mustekalaa ja chilillä ja valkosipulilla maustettuja katkarapuja. Molemmat annokset olivat aivan ihania. Katkaravut olivat todella tulisia, mutta hyvän makuisia.

Suolalla ja Schezuan pippurilla maustettua mustekalaa

Chilillä ja valkosipulilla höystettyjä katkarapuja


Pääruoaksi tarjoilijamme suositteli chateaubriandia joka on sisäfileen paksuin kohta. Otimme sitä kahdelle jaettavan annoksen mediumina ja sen kanssa annoksen maalaisranskalaisia ja paistettuja portobello sieniä ja sinihomejuustokastiketta. Liha oli aivan jumalaista. Ihanasti grillattu pinta maistui savulle. Sisältä liha on täydellisen pinkkiä ja suussasulavaa. Kaikki lisukkeet olivat hyviä. Kastiketta olisi saanut olla hieman enemmän, niin hyvää se oli!

Chateaubriandimme

Portobello sieniä

Maalaisranskalaisia

Kaikkea lautasella


Pääruoan jälkeen saimme keittiöntervehdyksen joka oli pienet tortut jossa oli vadelmaa sisällä ja maistui kevyesti manteliselta. Ihania nekin.

Keittiöntervehdys
Jälkiruoaksi tilasimme puoliksi annoksen Chocolate Mess. Yksi Englannin perinteisistä jälkkäreistä on nimeltään Eton Mess joka on syntynyt Etonin sisäoppilaitoksessa jonne rikkaat pojat (mm. kuninkaalliset) menevät. Siihen kuuluu marenkia, kermavaahtoa ja marjoja. Tässä chocolate mess annoksessa oli suklaamarenkia, suklaamoussea ja suklaata. Todellinen death by chocolate annos, mutta niin maukas! Tämän kanssa nautin pienen espresson joka oli kuin nenä päähän täyteläisen suklaan kanssa.

Chocolate Mess


Iltamme täydellinen huipentuma oli se, kun pääsimme keittiöön vierailemaan. Kukaan muu vieraista ei sinne päässyt :) Minä otin kuvia kovasti ulkopuolella ja sitten tarjoilijamme esimies kysyi haluaisimmeko keittiöön sisälle vierailulle chefiä tapaamaan. Ai haluaisimmeko?!? KYLLÄ!!! Maze Grillin pääkokkina toimii Matthew Pickop joka on Gordonin kouluttama ja valitsema. Chefin tyyli toimia keittiössä oli hyvin samanlainen kuin Gordonin, hän toimi itse luukulla huutaen tilauksia, maisteli kaikkea mitä hänelle tuotiin ja kokosi annokset. Pääsimme juttelemaan ja kättelemään miestä ja muutamaa muutakin kokkia. Mahtava ronskihuumori kukki keittiössä ja miehet solvasit kilpaa toisiansa meille :) Siinä keittiössä on varmasti hienoa tehdä töitä!

Maze Grillin keittiössä

Chef Matthew Pickop oikealla

Chef luukulla

Chef luukulla

Maze Grillin keittiössä

Maze Grillin keittiössä

Maze Grillin keittiössä


Kovin edullinen ravintola ei toki ollut, mutta en sanoisi sen olevan ökyn kalliskaan. Meillä kahdelta hengeltä 2 x mojito, 2 x alkupala, viinipullo, 2 x pääruoat, 1 x jälkiruoka ja 1 x espressokahvi oli n. 260€. Hienoista kokemuksista joskus voi maksaa. Ei tällaisissa ravintoloissa kuitenkaan tule käytyä joka kuukausi, ja tuskin edes joka vuosikaan. Ehdottoman hieno kokemus ja voin suositella Maze Grilliä jokaiselle Lontooseen matkaavalle. Varatkaa pöytä ajoissa :)


6 kommenttia:

 1. WAU! Nyt ei irtoa enempää sanoja mutta wau millasen kokemuksen oot saanu! :) Itekki tykkään Gordonista ihan hulluna! Ja ois kyllä niin hienoa päässä joskus syömään hänen ravintolaan! :)

  VastaaPoista
 2. Me siskon kanssa taputettiin käsiämme yhteen ravintolassa kun oltiin niin innoissamme :D

  VastaaPoista
 3. Oliko ravintolaan jotain puku koodia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että smart casual. Ei pukua/iltapukua, mutta siistit perusvaatteet sopii hyvin :)

   Poista
 4. Jotkut ne syövät ihan kuinka vain tuotettua ruokaa, maksavat vielä vapaaehtoisesti tuplahinnan iloisesti siitä, että saavat lautasilleen pakkosyötetyn, ikänsä kärsineen hanhi-paran rasvoittunutta, sairasta maksaa, tai muuta rääkättyä eläintä. Gordon yrittänyt mainostaa itseään eläinten kohtelusta piittaavana, mutta - menunsa kertovat kaiken ja pääskysenpesäkeittoa ja elävältä nyljettyä käärmettä snapsin kyytipoikana ja haineväkeittoa on miehen pitänyt päästä maistamaan, muiden "herkkujen" ohella. Hienoa. Todella. En ole kasvissyöjä, mutta jonkun tolkun omaan siinä, mistä mielihyväni, makunautintoni revin, ja mihin todelliseen hintaan. Gordonia en koskaan tukisi. Miehen henkilökohtainen hiilijalanjälkikin lienee pallon pisimpiä. Loistava kokki, sitkeä bisnesmies, työllistäjä, rajattoman itsevarma, avulias tyylillänsä - näitä myönteisiä ominaisuuksiaan en kiistä. Mutta: on länsimaisen hapatuksen ja piittaamattoman kerskakulutuksen, saastutuksen, kiusaamisen ja paljon muun ruumiillistuma myös. Kiitos :)

  VastaaPoista