Juustoinen jauheliha-pastavuoka
400g naudanpaitstijauhelihaa
500g täysjyväpastaa (penne, fusilli....)
400g tomaattimurskaa
3 dl ruokakermaa (mulla 10%)
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
200g juustoraastetta
3 rkl soijaa
mustaapippuria
1 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
1 rkl paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä. Voit laittaa hieman suolaa sipuleihin kun paistat niitä. Sipuleista alkaa tihkumaan nestettä joka saa sipulin luontaisen makeuden antamaan ihanan karamellisoidun maun sipuleihin.
- Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää jauheliha sekaan ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, mustallapippurilla.
- Lisää sekaan tomaattimurska, ruokakerma ja soija. Sekoita hyvin.
- Lisää oregano, timjami, paprikajauhe, cayenne ja anna kiehua hiljalleen pastan kypsymisen ajan.
- Keitä paistaa reilulla suolalla maustetussa vedessä n. puolet kypsymisajasta. Tarkoitus ei ole kypsentää pastaa kokonaan vaan jättää puoliraa'aksi. Pasta kypsyy loppuun uunissa imien ihanaa makua kastikkeesta itseensä eikä pastasta tule ylikypsää mössöä.
- Kaada pastasta keitinvesi pois ja sekoita jauhelihakastikkeen joukkoon.
- Sekoita n. puolet juustoraasteesta (itse käytin juustonkannikoiden loput jotka aina pakastan) pasta-jauhelihaseokseen ja kaada vuokaan.
- Laita loput juustot päälle.
- Paista 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
- Tarjoile höyryävän kuumana ja ihanan juustoisena heti
Sairastuvalla tänään tätä evääksi:)
VastaaPoistaTein tätä eilen illalla ja oli kyllä erittäin herrrrkullista! :)
VastaaPoistaMitä enemmän juustoa, sen parempi!! :D
Kiva kuulla, että maistui! :) ja totta, juustoa ei voi koskaan olla liikaa! ;)
PoistaTein tätä sunnuntaina, kun mies oli ollut perjantaina sytostaattihoidoissa! Tämä maistui hänellekin. Hyvää. Kiitos!
VastaaPoistaTodella epämiellyttävä resepti, tässä liha sotkeutuu juustoon ja mössö pastaan. On se kumma ei ymmärretä mitä varten liha on...
VastaaPoista