lauantai 25. tammikuuta 2014

Death by chocolate Geisha-kakku

Alkuperäiseltä nimeltä kakku on särkyneen sydämen kakku.En ymmärrä tuota kakun nimeä. En vaikka kuinka yritän. Miten sydän voi särkyä kun vetää napaansa tällaisen määrän suklaava, voita ja sokeria? :D Tai no joo, voihan se itseasiassa, kirjaimellisesti :D Mutta ehkä tässä on ajateltu, jos on sydän särkynyt niin silloin tämä kakku auttaa. Minä vein kakun hyvälle ystävälleni ja hänen perheelleen nautittavaksi. Ei sydänsuruja :D

Minä annoin kakulle uuden nimen joka kuvaa lähinnä makua ja sitä jos kakkua syö liikaa ;) Tämä on todella suklainen runsas kakku johon on helppo ujuttaa joulusuklaat esim ;) Minä laitoin Geishaa koska niitä oli paketti tyrkyllä Joululta. Voit aivan hyvin käyttää jotain muuta suklaata jos haluat.
Alkuperäinen ohje on Sokerivaltakunta-blogista, kiitos Sanjalle ohjeesta :)



Death by chocolate Geisha-kakku

3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivontakaakaojauhetta (esim. Van Houten)
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa

2 kananmunaa
2 dl maitorahkaa
2,25 dl maitoa
150g voita

300g Geisha-suklaata (tai jotain muuta suklaata, kaikki käy!)



  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Sekoita kosteat aineet keskenään
  • Sekoita kuivat aineet kosteisiin aineisiin kunnes taikina on tasaista
  • Sekoita taikinaan rouhittu Geisha
  • Öljyä irtopohjallinen kakkuvuoka (20 cm halkaisijaltaan lienee paras, minun 18cm oli liian pieni ja taikina tulvi yli)

  • Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa uunin alaosassa n. 1h



Kakku on parhaimillaan kun sitä ei ylikypsennä vaan jättää sisuksen hieman pehmeäksi, ei kuitenkaan liian raa'aksi.
Maku on täyteläinen ja maistui hyvin lapsillekin.




1 kommentti:

  1. Varmasti ok hyvää.Voisko tossa kokeilla Marianne karkkeja rouhittuna,mene ja tiedä.
    HYVÄÄ BONGIPÄIVÄÄ SUSIRAJALTA.
    tERVEISIN www.huikurinsamaani.fi

    VastaaPoista