keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Päärynäkeikauskakku

Minun teki mieli tehdä keikauskakku. Olen kerran aikaisemmin tehnytkin sellaisen ranskalaisen tarte tatinin muodossa. Se onnistui hyvin ja oli helppo tehdä. Nyt tein päärynäkeikauskakun joka oli super helppo tehdä myös. Keikauskakut ovat oikeasti helppoja tehdä, niiden kanssa on vaikea olla onnistumatta kunhan seuraa ohjetta eikä lähde sooloilemaan liikaa ensimmäisellä kerralla. Kun on homma hanskassa on helpompi tehdä variaatioita ja kokeilla erilaisia juttuja. Tästä kakusta on hyvä aloittaa, on todella maukas ja helppo. Varmasti herättää huomiota kahvipöydässä.

Keikauskakut ovat helpoin tehdä irtopohjavuokaan. Tämä kakku on tehty 18cm irtopohjavuokaan. Jos haluat tehdä isomman kakun, tuplaa aineet. Tämän ohjeen kehitin itse lukemalla useita eri ohjeita ja nappaamalla niistä parhaat päältä ja sekoittamalla keskenään :)



Päärynäkeikauskakku

1-2 päärynää
1 dl fariinisokeria
30 g voita pinnalle

100g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
100g päärynäsosetta (Piltti tmv)
½-1 dl maustamatonta jugurttia
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta


  • Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi voi ja sokeri.
  • Lisää kananmunat yksitellen edelleenkin vatkaten.
  • Lisää päärynäsose ja vatkaa sekaisin.
  • Yhdistä eri kulhossa leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita ne huolellisesti taikinaan.
  • Tässä vaiheessa oma taikinani oli melko paksua joten löysensin sitä lisäämällä ½dl maustamatonta jugurttia. Jauhot ovat erilaisia joten oma taikinasi voi olla löysempää jo tuossa vaiheessa, mutta voit lisätä ½-1 dl maustamatonta jugurttia.
  • Voitele irtopohjavuoka ja leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pyöreä pala. Laita pohjalle.

  • Kuori päärynät ja leikkaa pituussuunnassa 4 osaan. Poista siemenkota. Leikkaa viipaleita päärynästä.
  • Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle 1 dl fariinisokeria ripotellen. 
  • Aseta voi (30g) nokareet sokerin päälle

  • Asettele päärynät sokerin ja voin päälle.

  • Kaada taikina päälle ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia.

  • Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kumoamista.







Tarjoa kakku joko sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti