perjantai 3. tammikuuta 2014

Thaimaalainen punainen naudanlihacurry

Rakastan aasialaista ruokaa, sen moniuloitteisuutta, tuoksuvuutta, aromikkuutta, mausteisuutta. Thaimaalaisessa ruoassa on maistuttava aina makea, suolainen ja hapan ja löydettävä niiden balanssi. Silloin on thaimaalainen ruoka kohdillaan. Olen itse tehnyt paljon aasialaista yleensäkin, mutta erityisesti thaimaalaista ruokaa. Sain joululahjaksi Gordon Ramsayn "Maailma Keittiössä" kirjan jossa on reseptejä ympäri maailman. Erittäin hyvä kirja! Sieltä löytyi Thaimaa-osastosta ohje tähän naudanlihacurryyn jota hieman muokkasin.

Voit käyttää reseptiin mitä tahansa lihaa jos et syö punaista lihaa. Tästää tulee iso annos ruokaa, jos haluat tehdä pienemmän voit hyvin puolittaa määrät.



Punainen naudanlihacurry

punainen currytahna:

6-7 punaista pitkää tuoretta chiliä
2 sipulia
3 yksikyntistä valkosipulia
1 rkl raastettua inkivääriä (n. 4cm pala)
1 sitruunaruoho
1 kaffirlimenlehti
1 tl jeeraa
1 tl korianteria (jauhetta)
1 tl merisuolaa
1 tl mustaapippuria
kourallinen korianterinvarsia



  • Aloita käsittelemällä chilit. Leikkaa pitkittäissuunnassa chili auki ja ota pikkulusikka avuksi. Vedä pois kaikki siemenet ja valkoinen osa. Toista käsittely kaikkien chilien kohdalla.
  • Pienennä chilit karkeasti
  • Hienonna sipulit karkeasti
  • Raasta valkosipuli ja inkivääri
  • Leikkaa sitruunaruoho pieneksi silpuksi. Sitruunaruohoa löytyy useiden markettien HeVi-osastolta 


  • Murenna kaffirlimenlehti ja leikkaa karkeasti korianterinvarret.
  • Laita kaikki tehosekoittimeen pyörimään tasaiseksi tahnaksi. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta voit tehdä kuten minä ja laittaa aineet isoon kulhoon ja sauvasekoittimella ajaa tahnaksi.




1 kg nopeasti kypsyvää naudanlihaa (sisäpaisti, sisäfile, ulkofile...)
1 iso paprika
4 dl kookosmaitoa (mulla meni 6% kookosmaitoa)
4 kaffirlimenlehteä
2 punaista chiliä hienonnettuna (ota pois tai jätä siemenet, niillä säätelet tulisuutta)
4 rkl kalakastiketta
3 tl fariinisokeria
öljyä paistamiseen
tuoretta korianteria


  • Leikkaa naudanliha suupaloiksi ja paista ne wokissa nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota pois pannulta paistamisen jälkeen.


  • Pyyhi pannu kuivaksi ja lisää pannulle 2 rkl öljyä. Kuumenna öljy ja lisää 7-8 rkl punaista currytahnaa.
  • Paista tahnaa pannulla muutaman minuutin jotta sipulit alkavat kypsymään ja mausteet avautuvat ja alkavat tuoksumaan.


  • Lisää tahnaan chilit, paprikat ja kookosmaito. Kuumenna.


  • Lisää sekaan fariinisokeri ja kalakastike.
  • Lisää naudanliha.
  • Anna porista muutaman minuutin ajan kunnes naudanliha on mureata.
  • Lisää lopussa sekaan tuore korianteri.


  • Tarjoa basmatiriisin kera.



Tämä on todella aromaattinen curry täynnä makua ja kerroksia. Sitruunaruoho tuo oman ihanan lisänsä tähän ruokaan. Lopun currytahnan voit säilyttää jääkaapissa viikon ajan tai pakasta sen.


3 kommenttia:

  1. Mä spämmään nyt sun blogin täyteen! :D tätä on pakko saada, en ole Thai Red Currya ikinä maistanut, vihreää vain. näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Punainen thai curry on ihanaa, jopa parempaa kuin vihreä mun mielestä. Suosittelen :)

    VastaaPoista
  3. Aion ehdottomasti kokeilla pian :)

    VastaaPoista