maanantai 6. tammikuuta 2014

Kanapastavuoka

Kanapastavuokaa tulee tehtyä liian harvoin! Miksi? Samalla vaivalla sitä tekee usein kanakastiketta ja pastaa. Vuokamuodossa ruoka on mehevää ja tulee tehtyä helposti useamman päivän ruoka. Kehittelin tämän vuoan ohjeen lennosta siitä pitä kaapissa oli ja tuli erittäin maukasta vuokaa :) Pasta meillä on aina täysjyväpastaa. Suosittelen kokeilemaan jos olette tottuneet perus valkoiseen pastaan vain. Täysjyvässä on ihana maku ja pitää nälkää ehdottomasti paremmin kuin valkoinen pasta! Kuidut on aina hyvästä :)

Kurkkaa myös juustoinen jauheliha-pastavuoka



Kanapastavuoka

300g täysjyväpastaa (mulla penneä)
600g maustamatonta broileria
1 tölkki (400g) tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa (4% mulla)
100g valkosipulituorejuustoa (mulla 15%)
suolaa maun mukaan
reilusti tuoretta mustaapippuria
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
1 yksikyntinenvalkosipuli
100g juustoraastetta




  • Leikkaa broileri sopivankokoisiksi suupaloiksi ja hienonna valkosipuli.
  • Paista pannulla broileri ja valkosipuli samaan aikaan. Älä paista täysin kypsäksi, pinnat kiinni ja vähän väriä pintaan. Mausta suolalla ja mustallapippurilla.




  • Lisää kanojen sekaan tomaattimurska. Kuumenna ja lisää sekaan valkosipulituorejuusto ja ruokakerma.
  • Lisää timjami, oregano ja mustapippuri. Sekoita ja maista. Lisää suola ja mahdollisesti lisää pippuria tai yrttejä.

  • Kiehuta kastiketta n. 10min jotta kastike saostuu ja maut tiivistyvät.
  • Keitä pastaa vain puolet keittoajasta. Pasta saa jäädä raa'aksi jottei se kypsy liikaa vuoassa.
  • Sekoita pasta ja kastike sekaisin ja kaada vuokaan.

  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min. Lisää juustoraaste lopussa päälle ja anna juuston sulaa uunissa päälle.




Kanapastavuoka maistuu raikkaan salaatin kera taivaalliselta!




9 kommenttia:

  1. Tuli tänään tehtyä kanapastavuokaa, raastesalaattia ja pataleipää. Mieski sano että ei oo koskaa kotona syöny noin hyvää ruokaa! :) Leipä oli erityisen hyvää!! uus taikina jo muhiintumassa yön yli ;) Kiitos ohjeista!

    VastaaPoista
  2. Oho! Olipa miehellä sit juhlapäivä :) Pataleipä on ihan superia kyllä ja kanapastavuoka tosi maukasta. Kiva kun maistui teillekin.

    VastaaPoista
  3. Tämä ohje lähtee kyllä ensi viikolla kokeiluun, itseasiassa niin myös moni muukin ruokasurffaus-resepti. Kerrassaan herkullisia reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) olen pyrkinyt tekemään hyvää ruokaa meidän makuun, toivottavasti myös sinun makuusi :)

      Poista
  4. Ihanan iisi väylä herkulliseen ruokaan. Kiitos Anna!

    VastaaPoista
  5. Ihanan iisi väylä herkulliseen ruokaan. Kiitos Anna!

    VastaaPoista
  6. Tarkoittaako ohjeen valkosipulimäärä siis yhtä koknaista valkosipulia eikä yhtä valkosipuli kynttä?

    VastaaPoista
  7. Tarkoitan yhtä kokonaista yhtäkyntinstävalkosipulia :) jos et löydä yksikyntisiä valkosipuleita laita 2-3 tavallista kynttä

    VastaaPoista