Rouheiset juustosämpylät (10 kpl isoja)
1 pss kuivahiivaa
9 dl sämpyläjauhoja
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl öljyä
5 dl vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
- Sekoita 2 dl jauhoja ja kuivahiiva keskenään.
- Lisää 42 asteinen vesi jauhojen sekaan ja sekoita hyvin.
- Lisää sokeri, suola ja n. puolet jäljellä olevista jauhoista ja sekoita.
- Lisää öljy ja loput jauhot ja juustoraaste
- Sekoita kädellä vaivaten hyvin keskenään. Taikina on melko vetelää.
- Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan n. 30 minuutiksi liinalla peitettynä.
- Kohoamisen jälkeen kaada taikina jauhotetulle alustalle ja ota taikinasta paloja. Pyörittele pyöreitä sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille.
- Kohota sämpylöitä vielä n. 10 minuuttia pellillä sillä välin kun uuni kuumenee 225 asteeseen
- Paista sämpylöitä n. 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kuuma tuore sämpylä kaipaa päällensä reilun kerroksen hyvää voita :)
Missä vaiheessa juusto löytää tiensä taikinaan?
VastaaPoistaNeljännellä rivillä
PoistaNam! Itse tehdyt sämpylät ja leivät ovat ihan parhaita :-) Täytyykin muistaa ruokkia mun leipäjuurta illalla! :-)
VastaaPoistaItsetehty leipä on kyllä ehdottomasti parasta. Ei pääse kaupan leivät lähellekään. Tietää mitä syö ja minä ainakin nautin käsillä tekemisestä ja siitä, että saa laittaa rakkautta leipään <3
PoistaOn hyvä, kun nuoremmatkin osaavat jo arvostaa itsetehtyä leipää. Sitä ei nimittäin voita mikään. Ei sun sämpylöiden ulkonäössä ole mitään vikaa, niidenhän kuuluu näyttääkin kotikutoisilta :) Ja todellakin, tietää aina mitä suuhunsa laittaa. Kokeilepa vielä juuren tekoa, niin et sen jälkeen enään palaa tavalliseen "pika"taikinaan.
VastaaPoistaKiitos Titta! Juuritaikina onkin seuraavana to-do listalla. Tarvii tutustua aiheeseen tarkemmin :)
Poista