torstai 9. tammikuuta 2014

Keventäjän banaaniletut

On kevennyksen aika. Aika taas heiluttaa kahvakuulaa entistä enemmän, polkea koti-crosstrainerillä ja ennen kaikkea syödä terveellisemmin. Tammikuu on täällä. Joulun mässyt on mässäilty ja nyt mennään kohti rantakuntoa 2025 ;)

Aamupala on päivän tärkein ateria ja sillä lähtee päivä käyntiin. Sen voi aloittaa tankkaamalla proteiinia ja pitkäkestoisia hiilihydraatteja. Nämä letut ovat täynnä luonnon omaa hyvää jotka auttavat sinua jaksamaan paremmin, pitämään sokerien heilahtelut pienenä ja siten sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi pisempään. Toimii myös iltapalana / välipalana aivan loistavasti.



Banaaniletut

2 banaania
2 kananmunaa
ripaus kanelia
öljyä paistamiseen (unohda se voi)


  • Soseuta banaanit tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.
  • Lisää sekaan ripaus kanelia ja kananmunat. Sekoita sauvasekoittimella vielä kerran seos tasaiseksi.

  • Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljyä paistamiseen. Kovat rasvat  kuten voi ei mielestäni sovi kevennykseen. Mikäli et kevennä, paista voissa jos haluat :)
  • Paista taikina 4 osassa, saat sopivan kokoisia lättyjä joita on helppo käsitellä pannulla.

  • Paista kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Nämä lätyt tulevat tummemmiksi kuin tavalliset lätyt koska banaaneissa on sokeria ja karamellisoituu paistaessa.




Tarjoa lettuja kylmänä tai kuumana hedelmien kera. Lätyt ovat makeita, mutta jos kaipaat lisää makeutta lisää loraus hunajaa päälle.



4 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa ihanalta - pakko kokeilla heti iltapalaksi!

    VastaaPoista
  2. Miksi öljyä jos keventää? Voissa on vähemmän rasvaa kuin öljyssä, joka on 100% rasvaa eli öljyssä on enemmän kaloreita. Lisäksi esim. rypsiöljy muuttuu haitallisiksi rasvoiksi kuumentaessa. Oliiviöljyä ja kookosöljyä voi kuumentaa, mutta niissäkin on enemmän rasvaa kuin voissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin, että rasvavalinnat ovat jokaisen oma asia. On niin montaa eri koulukuntaa :) molemmat hyvä, voi ja öljy.

      Poista