Aasialaiset ovat aivan kunkkuja grillauksessa ja erityisesti halstraamisessa. Halusinkin halstrata lohta grillissä aasialaisesti maustettuna. Tein marinadin, lohi sai marinoitua siinä vuorokauden ja sitten vain homma tulille. Kala kypsyy tosi nopeasti kovalla lämmöllä. Älä ylikypsennä kalaa kuivaksi vaan jätä se sopivan meheväksi sisältä.
Aasialaisesti maustettua halstrattua lohta
500g lohta
marinadi:
½ dl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
2 tl inkivääritahnaa (Spice Up)
1 tl valkosipulitahnaa (Spice Up)
½ tl kuivattuja chilihiutaleita
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Laita lohi pakastepussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja laita vuorokaudeksi jääkaappiin marinoitumaan.
- Kun olet valmis halstraamaan lohen sivele lohen pinta ja nahka öljyllä jottei se jää halsteriin kiinni.
- Laita lohi halsteriin ja halsteri kiinni.
- Aloita halstaaminen nahkapuolelta ja kääntele lohta säännöllisin väliajoin. Anna kalan saada väriä grillissä koska siitä paras maku syntyy.
- Aikaa tuon kokoisen fileen halstraamiseen menee n. 10 minuuttia.
Jugurttikastike
1½ dl turkkilaista jugurttia
1 tl korianteritahnaa (Spice Up)
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
ripaus suolaa
1 tl sitruunanmehua
mustaapippuria myllystä
Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoile.
Meillä kylkeen grillattiin mm. parsaa ja öljy-valkosipuli marinanoituja vihreitä paprikoita, peruna- ja bataattiviipaleita ja juustotäytteisiä sieniä. Niin hyvää, että voisin itkeä ilosta! Hurraa kesä ja grillikausi!
Oi, miten ihana resepti! Olen suuri kalafani, mut reseptini ovat aika simppeleitä ja yksitoikkoisia. Itse kyllä pidän, mut pelkään et kotiväki kyllästyy =D Pitääkin napata tämä ylös ;)
VastaaPoistaKalan kanssa simppelit hyvät perusmaut ovat yleensä parhaita. Joskus on hyvä kikkailla ja kokeilla mausteita kalaan. Joskus toimii joskus ei :) tämä resepti oli yksi niistä toimivista. Aivan ihanaa, suosittelen kokeilemaan :)
VastaaPoistaOlipas ihan ÄLYTTÖMÄN hyvää! Syötiin tomaatti-mozzarella vartaitten kera. Harvoin tulee tehtyä kalasta ruokaa, näköjään kannattaa. :)
VastaaPoistaEikö olekin hyvää :) kala on aina hyvää, muttatämä on kyllä ihan extra hyvää mielestäni!
Poista