Leivoin myös pitaleivät itse. En ollut ennen niitä tehnytkään ja yllätyin kuinka helppoa niiden teko on. Mulla myös onnistui täydellisesti eli kohosivat ontoiksi sisältä. Ohjeen nappasin Mimmin keittiöstä. Tein vain 4 leipää, mutta tuplaa tai triplaa ohje niin saat enemmän.
Pitaleivät (4 kpl)
1,5 dl vettä
½ pussia kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
½ rkl öljyä
3,5 dl vehnäjauhoja
- Laita kulhoon hieman kädenlämpöistä lämpimämpää vettä.
- Sekoita sekaan kuivahiiva ja sokeri. Anna seoksen seistä n. 5-10 minuutin ajan. Hiiva alkaa vaikuttamaan tuolla aikaa.
- Sekoita loput aineet taikinaan ja vaivaa käsin taikinaan hyvä sitko. Vaivaa usean minuutin ajan kunnolla kunnes taikinassa on elastisuutta.
- Tee taikinasta neljä palloa ja laita ne pöydän päälle liinan alle kohoamaan 20 minuutiksi.
- Laita leivinpaperi pöydälle ja ripottele jauhoja pellille. Jauhot pellillä auttavat pitaleipiä kohoamaan ontoiksi.
- Aseta taikina pallot leivinpaperille. Paina palloja litteäksi ja muovaile sormin niistä n. 15 cm halkaisijalta olevia lituskoita.
- Peitä pitat liinalla ja kohota vielä 15 minuuttia.
- Kuumenna uuni 250-275 asteiseksi ja laita uuninpelti kuumenemaan sinne alusta asti.
- Kun pitat ovat kohonneet ota kuuma pelti uunista ja nosta leivinpaperi sen päälle.
- Paista pitaleipiä 5-10 minuuttia uunin keskiosassa.
Pitakebab nyhtölampaasta
pitaleipä
kurkkua
tomaattia
fetaa
jotain tulista kastiketa ( meillä oli Heinzin Mexican Hot Sauce joka toimi yllättävän hyvin)
jääsalaattia
- Avaa pitaleipä ja täytä se haluamassasi järjestyksessä.
- Itse laitoin kaikkia vuorotellen ja kastikkeita joka väliin
Tämä oli yksi parhaista jämäruoista ikinä! Tulen nyhtämään lammasta useamminkin ja odotan yhtälailla näitä jämäkebabeja kuin sitä itse lammasateriaakin :) Nams ja mums!
Nyt näyttää erittäinkin herkullisilta
VastaaPoistahttp://humpula.blogspot.fi
Sitä se todellakin oli :)
PoistaNam, onpas hyvännäköinen annos! En ole nyhtölammasta koskaan testannutkaan.
VastaaPoistaSuosittelen ehdottomasti nyhtämään lammasta! Käsittämättömän hyvää. Ja jämät jatkojalostuu loistavadti maailman parhaaksi kebaasiksi :D
PoistaNo nams ja mums tosiaan :) Täytyy toivoa, että lammasta jää viikonloppuna yli, niin saan testattua nuo pitat. Nyhtölammas täytyy testata ehdottomasti myös. Hyvät pääsiäiset!
VastaaPoistaKiitos Anu! Hyvää Pääsiäistä myös sinulle ja maukkaita herkutteluhetkiä :)
Poista