maanantai 14. huhtikuuta 2014

Rosmariiniset feta-perunat

Olen perunafani henkeen ja vereen. Voisin helposti elää ilman riisiä ja pastaa, mutten ilman perunaa. Peruna kaikessa muodossa on vaan niin hyvää! Tykkään keksiä uusia reseptejä perunasta. Kesällä menee uusiaperunoita ihan keitettynä hulluja määriä, mutta kun niitä ei vielä saa niin nyt tehdään herkkuja vanhoista perunoista. Nämä perunat tein meillä eilen syödyn nyhdetyn pulled lampaan kanssa tarjottaviksi. Perunat olivat todella suosittuja myös ja kaikki tykkäsivät. Tarjosin siis tuota lammasta ja tsatsikia ja niiden kanssa halusin kreikkalaishenkisiä perunoita kun koko menu oli menossa sille linjalle muutenkin. Halusin yhdistää perunat ja fetan. Maustaminen tehtiin hetken mielijohteesta ja toimi todella hyvin!



Rosmariiniset feta-perunat

1,5-2 kg perunoita
300g murenevaa fetajuustoa/salaattiajuustoa
1 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
mustaapippuria myllystä



  • Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  • Murskaa morttelissa kuivattu rosmariini jauhemaiseksi.
  • Sekoita murskattu rosmariini oliiviöljyyn ja lisää suola ja mustapippuria.
  • Kaada 2 rkl oliiviöljyä uunivuokaan ja laita 225 asteiseen uuniin kuumenemaan.
  • Kun vuoka on kuuma lisää perunat vuokaan. Sekoittele ympäri. perunat saavat murskaantua.

  • Kaada maustettu oliiviöljyseos perunoiden päälle ja sekoita hyvin.
  • Laita vuoka 225 asteiseen uuniin ja paahda perunoita 30 minuuttia.
  • Ota vuoka uunisa ja murustele fetajuusto päälle. Laita takaisin uuniin vielä n. 15 minuutiksi

  • Kun perunat ovat valmiita ripottele pinnalle tuoretta lehtipersiljaa ja minttua.

Nämä perunat olivat ihan taivaallisen hyviä. Rosmariinin lihaisamaku sopi perunan ja fetan liittoon. Parhaita kohtia perunoista oli vuoan pohjalla olevat ihanan rapeat palat ja uunissa paahtunut feta. Tätä meillä tullaan todellakin tekemään uudestaan ja useasti!




11 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kokeilemisenarvoiselta reseptiltä! Sopivan simppeli mutta kuitenkin vähän jotain ekstraa pelkkiin keitettyihin perunoihin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä juuri näin - yksinkertainen on kaunista. Joskus pienelläkin lisällä saa räjäytettyä pankin ja tässä kävi (ainakin omalta osaltani) juuri näin :)

      Poista
    2. Kiitos Anna !!!
      Rosmariini Feta-perunoista , upposi meihin jokaiseen :D
      Tuli kerralla yksi suosikeistamme !!!
      T: Anne Jehkonen

      Poista
    3. Kiva kuulla Anne, että perunat maistuivat! Tulee itsellekin hyvä mieli kun on onnistunut tuomaan muille hyvän reseptin! :)

      Poista
  2. Tykkään simppeleistä resepteistä, joissa on jokin juju, tässä se on mun mielestä tuo rosmariini. Kiva ohje!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Yksinkertaiset asiat ovat usein parhaita :)

    VastaaPoista
  4. Pätevän oloinen setti! Ainekset on ainakin kohdallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peruna ja feta on hyvää joten kyllä, aineet on kunnossa :)

      Poista
  5. Tänään yllätyskokkailuna miehelle näitä ja palapaistia 😁

    VastaaPoista
  6. Hei

    Miten isolle ihmismäärälle tuo kaksi kiloa lammasta riittää?

    VastaaPoista