lauantai 16. marraskuuta 2013

Amerikkalaiset banaani-pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut ovat niiiiin hyviä! Erityisesti kun niihin upottaa litran vaahterasiirappia. Vaahterasiirappi onkin ykkösrakkauteni, mutta sitä ei valitettavasti nyt ollut kotona. Rehellisesti, en voi edes ostaa sitä kotiin koska joisin sitä suoraan pullosta :) Olenkin päätynyt siihen, etten edes osta sitä kotiin vaan nautin muualla. Terveellisempää näin.

Amerikkalaiset pannukakut valmistuvat super nopeasti ja ovat tosi hyvä herkku esim. viikonlopun aamiaispöytään tai muihin herkkuhetkiin. Meillä näitä syötiin ilta/yöpalana. Jokainen valitkoon oman pannukakkuajankohtansa :) Banaania oli nyt kotona joten siksi sitä meni taikinaan. Voit hyvin laittaa esim. mustikoita tai vadelmia banaanin tilalle tai tehdä naturelleja ilman mitään makuja. Ohje näihin löytyi Nooras söta o saltiga - blogista




Amerikkalaiset banaani-pannukakut (n. 20 pientä pannukakkua)

4 rkl ruokaöljyä
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 banaani muussattuna


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin kosteat aineet. Sekoita taikina hyvin. Taikinan ei tarvitse antaa turvota vaan voit käyttää taikinaa heti. Taikinan on tarkoitus olla melko paksua.

Kuumenna paistinpannu ja lisää voita tai öljyä paistamiseen. Itse paistoin öljyssä.
Lisää pieni määrä taikinaa n. 3 kohtaan paistinpannua (riippuen pannusi suuruudesta). Paista pannukakkuihin molemmille puolille kaunis kullanruskea väri.

Tarjoile pannukakut heti vaahterasiirapin tai hunajan ja banaaninpalojen kera.
Myös vaniljajäätelö sopisi loistavasti tähän kylkeen!

Herrrrrkkua!!! :)




4 kommenttia:

  1. Ei ole pitkään aikaan tullut pannukakkuja paistettua vaikka niin herkkua ovatkin. Täytyypä pistää itselle oikein ylös, että paista pannukakkuja :D

    VastaaPoista
  2. Enpä itsekään muista koska ennen tätä olisin paistanut pannukakkuja. Kyllä kannatti paistaa :)

    VastaaPoista
  3. Todella herkullisia! Kokeilin ekaa kertaa pannukakkuja ja onnistui tosi hyvin. Käytin pikkuohukaispannua paistamiseen. Helppoja ja nopeita tehdä! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, että maistui! Lättypannulla tuleekin kauniin muotoisia helposti, hyvä valinta :)

    VastaaPoista