lauantai 11. tammikuuta 2014

Itämainen kasvis-jauhelihakeitto

Kevennyslinja jatkuu. Nyt tuli tehtyä jo pitkään suosikkina ollutta itämaista kasvis-jauhelihakeittoa. Tämä resepti on itseni kehittämä useita vuosia sitten ja maistuu aina yhtä hyvällle. Raaka-aineet eivät juuri tässä vaihtele ja siksi tämä onkin about aina saman makuista ja siksi niin hyvää. Yksi lohturuoistani tämä on myös.

Keitossa ei kaloreita juurikaan ole, mutta makua sitä enempi! Keitossa on chiliä, inkivääriä ja valkosipulia jotka kaikki potkaisevat ihanasti aineenvaihduntasi liikkeelle ja lämmittää näin talvella. Tätä voi syödä huoletta ison ison kulhollisen! Itse teen tätä aina paljon kerralla koska kuin mikä tahansa keitto sehän vain paranee vanhetessaan. Joe et halua kuitenkaan tehdä jättiannosta jonka minä tein, puolita ainekset. Teen itse tämän wokkivihanneksista koska ne maistuvat minulle todella hyvin. Voit tehdä tuoreistakin kasviksista, mutta itse en ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Tuoreet kasvikset käytän wokkeihin, salaatteihin ym. En keittoihin.



Itämainen kasvis-jauhelihakeitto

400g naudan paistijauhelihaa (rasvaa max. 10%)
2 pussia (n. 900g yhteensä) itämaisia wokkivihanneksia
2 litraa vettä
1 rkl valkosipulia
1 rkl inkivääriä
1 punainen chili
1½ tl juustokuminaa/jeeraa
1½ tl jauhettua korianteria
mustaapippuria reilusti
suolaa maun mukaan
½ dl sitruunanmehua
1 ruukku tuoretta korianteria



  • Hienonna /raasta valkosipuli ja inkivääri. Pienennä chili, jätä siemenet mukaan koska keitossa saa olla potkua.
  • Paista jauheliha ja mausta suolalla ja mustallapippurilla
  • Kuumenna 2l vettä kattilassa. Lisää jäiset wokkivihannekset joukkoon ja kaikki mausteet (valkosipuli, inkivääri, chili, jeera, korianteri, mustapippuri ja suola)
  • Anna nesteen kuumeta uudestaan jäisten vihannesten jälkeen ja lisää jauheliha ja sitruunanmehu.
  • Keitä keittoa kunnes vihannekset ovat kypsiä. Kovin kauaa siihen ei mene.
  • Maista keitosta suola, lisää tarvittaessa.
  • Hienonna tuore korianteri ja lisää se keittoon aivan lopussa.
  • Tarjoile höyryävän kuumana.


Tämä keitto on yksi lempiruoistani. Se on niin maukasta ja täynnä makuja joita rakastan yli kaiken! Voit korvata jauhelihan esim. broilerilla tai tofulla jos haluat. Tämä on keventäjän unelma!






2 kommenttia:

  1. Mahtista detox-ruokaa erityisesti näin joulupöytien jälkeen. Kiitos jälleen vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, toimii jouludetoxina loistavasti :) saa mahansa täyteen kevyesti ja maistuu hyvälle!

      Poista