torstai 15. toukokuuta 2014

Mehevä mausteinen porkkanakakku

Olen syönyt elämäni parhaan porkkanakakun Tukholmassa aivan Sergelintorin kupeessa olevassa pienessä kahvilassa. Se oli niin hyvää, että samanlaisesta voi vain unelmoida. Porkkanakakku on muutenkin todella hyvää. Sellainen herkku jota saa aivan liian harvoin missään. Monessa kahvilassakaan ei sitä näe, miksiköhän? Sitä siis täytyi tehdä itse ja lähteä metsästämään täydellistä porkkanakakun ohjetta kotileipomisiin. Se Tukholman kakku oli mausteinen, kostea ja kuohkea = täydellinen siis. Pähkinöitä minun porkkanakakkuun ei tule allergian vuoksi. Googlettelin ohjeita ja päädyin tekemään Hesarin ohjeella mutta tuplana ja porkkanaraastetta lisäten mikä oli loistava veto!

Muistahan myös tykätä Ruokasurffauksen Facebook-sivuista niin saat kaikki uudet reseptit kätevästi uutisvirtaasi :) Voit myös klikata sivun oikeassa ylälaidassa olevaa Facebook-logoa ja pääset oikeaan paikkaan.



Porkkanakakku (24-25 cm irtopohjavuoka)

kakku:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
8 dl porkkanaraastetta
2 dl ruokaöljyä
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
2 tl vaniljasokeria

kuorrute:
400g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia on hyvä)
250g maustamatonta rahkaa
3-4  pienen appelsiinin kuoret
3/4 dl tomusokeria
punaista ja keltaista elintarvikeväriä




  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  • Lisää sekaan öljy ja porkkanaraaste.
  • Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja lisää siivilän läpi seokseen.
  • Sekoita taikinaa niin, että ainekset juuri sekoittuvat älä vatkaa sitä äläkä sekoita liikaa.

  • Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina vuoka.
  • Paista kakkua 200 asteessa uunin keskiosassa 40-50 minuuttia. Kokeile kakkua keskeltä esim spagetilla tarttuuko siihen taikinaa. Jos ei tartu niin silloin kakku on valmis.



  • Anna kakun jäähtyä hyvin ja valmista sitten kuorrute.
  • Raasta appelsiineista kuoret mahdollisimman hienoksi.
  • Sekoita keskenään sähkövatkaimella tuorejuusto, rahka, sokeri ja appelsiininkuoret. Maista seosta. Jos se kaipaa mielestäsi lisää sokeria tai appelsiinia niin lisää nitä. Voit myös notkistaa seosta puristamalla hieman appelsiinin mehua sekaan. Älä tee seoksesta liian juoksevaa!
  • Lisää lopussa hieman punaista elintarvikeväriä ja enemmän keltaista kunnes saat haluamasi oranssin värin. Itselläni loppui värit kesken joten oli tyydyttävä hempeän oranssiin sävyyn :)
  • Leikkaa kakku kahteen osaan jotta saat laitettua täytettä myös väliinkin. Levitä 1/3 täytteestä väliin ja laita kakun päällinen osa päälle.


  • Levitä kuorrutetta tasaisesti päälle. Sitä saa olla runsaskerros. Mikäli kuorrutetta jää voit pursottaa sitä haluamallasi tavalla.




Tämä kakku oli aivan uskomatton hyvä. Maku parani mitä kauemmin sen antoi olla. Kakku kannattaa kuorruttaa edellisenä päivänä, seuraavana päivänä maku oli parhaimmillaan.
Kakku on todella kostea kiitos porkkanaraasteen. Minulta kysyttiinkin millä olen kakun kostuttanut :) Kakku ei ole liian makea ja siksi sitä on helppo syödä ja maistuu kaikille.
Syöjiä tällä kakulla oli n. 10 ja aivan kaikki pitivät siitä paljon. Monet santsasivat mikä on aina hyvä merkki.
Aivan uskomattoman hyvä kakku. Tätä tulen tekemään uudestaankin. Suosittelen lämpimästi!



7 kommenttia:

  1. Onnistuukohan gluteenittomista jauhoista...? -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tosi vähän leiponut gluteenittomilla jauhoilla joten en uskalla varmaksi sanoa. Uskoisin, että toimii, mutta en halua laittaa päätäni pantiksi siitä :)

      Poista
  2. Porkkanakakku on niiiiiin hyvää!!! Just söin Visbyssä yhdessä kahvilassa niin herkullisen palasen. Pitänee tätäkin ohjetta testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku todellakin on hyvää! Ruotsalaiset taitaa porkkanakakun joten varmasti oli hyvää Visbyssä! Ei tämäkään hullumpaa ole ;)

      Poista
  3. Oih, näyttää suussasulavalta! Laitan kirjanmerkkeihin tämän ohjeen! ;)

    VastaaPoista
  4. Paras porkkanakakku ikinä! Ja paranee vaan vanhetessaan (ja pakastettaessakin). Kiitos hyvästä ohjeesta! Ja juu, onnistuu gluteenittomista jauhoista - vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja hyvin toimi :)

    VastaaPoista